Lyhyen tuntuinen ja sekava kesä alkaa loppua. Huomenna maanantaina lähden Lapinjärvelle, jossa vietän arkipäivät seuraavan kuukauden ajan. Tänään olen siivonnut koko päivän, että kämppä olisi säällisen näköinen.

Ärsyttää vähän lähteä Lapinjärvelle juuri nyt, koska alkusyksy elo-syyskuun vaihteessa on lempiaikaani Helsingissä. Ilma on viileää ja raikasta, lehdet kellastuvat, uudet opiskelijat tulevat, yöt ovat pimeitä ja sää on yleensä vielä hyvä ja aurinkoinen.

En keksi mitään hirveän syvällistä kirjoitettavaa nyt, joten tässä on sen sijaan resepti, jonka kehitin tänään:

Kookos-tomaattikeitto

  • Neljä tomaattia
  • Pari valkosipulinkynttä
  • Tuore chilipalko (tulisuus oman maun mukaan)
  • Tölkki kookosmaitoa
  • Tölkillinen herneitä, tai vastaava määrä tuoreita
  • Pakastemaissia
  • Mausteita: paprika, jeera, korianteri, inkivääri
  • Vaaleaa leipää

Soseuta neljä tomaattia, pari valkosipulinkynttä ja yksi chili. Itse käytin habaneroa, josta tuli aika tulista. Valitse joku muu lajike, jos tykkäät miedommasta.

Laita kattilan pohjalle ruokalusikallinen öljyä ja erilaisia mausteita. Käytin itse korianteria, inkivääriä, kardemummaa, jeeraa, paprikajauhetta ja suolaa.

Kun mausteet ovat vähän aikaa kihisseet vähän aikaa öljyssä, lisää tomaattisose, tölkillinen kookosmaitoa, herneet ja maissi. Keitä kokoon jonkun aikaa, että saat paksun keiton.

Revi leipää pieniksi palasiksi syvälle lautaselle ja kaada keittoa päälle, sekoita vähän, että keitto imeytyy leipään.

Improvisoin tämän tänään lounaaksi, tuli parempaa kuin odotinkaan. Säätämisen varaa on kyllä vielä. Herneet toimivat tosi hyvin, mutta maissi oli vähän ylimääräinen. Jotain sopivia papuja voisi myös ehkä käyttää.