Gradu on palautettu ja hyväksytty. Tarvitsee enää jättää pari paperia ja valmistun 16.12. publiikissa. Oli jo aikakin; aloitin 2004 joten valmistumiseen meni seitsemän ja puoli vuotta. Se on ihan valtavan pitkä aika. Osa nykyisistä fukseista oli vielä ala-asteella silloin, kun itse tein fuksikursseja. Nykyinen kaveripiiri on niin vakiintunut että useimmista en enää muista, miten on tavattu, ja tuntuu oudolta muistella vaikkapa neljän vuoden takaisia tapahtumia tajuten, että olin jo silloin ollut vakiintunut hahmo esim. AE:ssa tai Meridiaanissa.

Opiskelijaelämä on ollut hirveän kivaa ja siitä on ikävä lähteä, mutta toisaalta siitä on ajautunut pois vähitellen vanhentuen, kun vuosi vuodelta nuoremmat ihmiset tulevat yliopistolle ja käyvät läpi samoja vaiheita kuin edeltäjänsä. Itse olen vähitellen siinä pisteessä, että olen ollut jäärä jo siinä vaiheessa kun nykyisille aktiiveille jääräilevät entiset aktiivit olivat nuoria.

Tulevaisuus on hirveän epävarmaa ja on vähän hermostuttavaa kun ei oikein tiedä, mitä tulee vuoden päästä tekemään, tai missä maassa edes asuu parin vuoden päästä. Ei sitä väistääkään kuitenkaan voi edes väkisin.

Aioin osallistua NaNoWriMoon tänä vuonna edes puolikkaalla suorituksella ja tein ihan hyvää pohjatyötä sille, mutta gradun valmistuttua kadotin jotenkin motivaation tehdä mitään, enkä ole saanut viime viikkoina tehtyä kuin hädin tuskin pakolliset asiat. Ei minusta ehkä ole kirjoittajaksi, kun ei ole sitä kipinää istua alas ja tuottaa tekstiä.

Tämän vuoden parempi taloustilanne alkaa näkyä siinä, että vyötärönympärys on kasvanut ja vanhat housut tuntuvat ahtailta, mikä on jotenkin hirveää kun on tottunut olemaan niin laiha. Olen ehkä tottunut syömään vähän liikaa ja vähän epäterveellisesti, kun on voinut ostaa paremmin mitä tekee mieli. Yritän nyt taas vahtia syömistäni ja liikkua enemmän, mikä toisaalta tuntuu vähän tyhmältä, kun on sitä melko laiha yhä, mutta tuo vatsan pyöristyminen on jotenkin vaan niin häiritsevää.

Paistettuja nuudeleita

  • 2 pakettia nuudeleita
  • vihanneksia, esim:
    • n. 5 cm kesäkurpitsaa
    • puolikas paprika
    • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 1 chilipalko
  • öljyä paistamiseen
  • curryjauhetta, tai esim. kurkumaa ja inkiväärijauhetta
  • soijakastiketta
  • ketsuppia
  • kourallinen pähkinöitä
  1. Riko nuudelit pienemmäksi ja keitä mukana tulevassa liemessä.
  2. Nuudelien kiehuessa pilko vihannekset sekä viipaloi valkosipulinkynnet ja chilipalko.
  3. Siivilöi kypsät nuudelit, säästä n. 1dl keitinlientä myöhempään käyttöön.
  4. Jäähdytä nuudelit kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
  5. Kuumenna wokkipannussa öljyä ja paista kasviksia nopeasti käännellen kunnes ne ovat melkein kypsiä. 
  6. Pienennä lämpöä, lisää nuudelit pannuun ja paista käännellen.
  7. Siirrä nuudelit ja kasvikset pannun reunoille ja paista kananmunat pannun keskellä sekoittaen ne kokkeliksi. Sekoita lopuksi nuudelien joukkoon.
  8. Sekoita 1dl nuudelien keitinlientä, tilkka soijakastiketta, tilkka ketsuppia ja mausteet, kaada nuudelien päälle ja paista käännellen vielä hetki, kunnes enin neste haihtuu.
  9. Ripottele päälle murskattuja pähkinöitä ja tarjoa. Ateria maksaa reilusti alle euron.