Kello on kaksi yöllä. Hirveä nälkä iski. Jääkaapista löytyy lähinnä lamppu ja palanen sushinteosta yli jäänyttä lohta. Pari tomaattia sattui myös löytymään. Tässä tulos. Kastike on mukaelma vindaloo-reseptistä, jonka joskus luin.

Ainekset

  • 3 pienehköä sipulia (näitä on aina jääkaapissa)
  • 2 rkl viinietikkaa (tätäkin oli vielä tilkka)
  • 1 tomaatti
  • pari valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko (käytin kuivattua)
  • vähän lohta
  • öljyä

Prosessi

  1. Kuori kolme sipulia, leikkaa kahtia ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
  2. Laita paistinpannuun reilusti öljyä ja kuumenna keskilämmöllä (4/6) kunnes öljy on kuumaa. Paista sipuleita, käännä vähitellen levy täysille.
  3. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi.
  4. Kun sipulit alkavat ruskistua, lisää kaksi ruokalusikallista viinietikkaa, sekoittele kun neste kiehahtaa pois.
  5. Paista kunnes sipulit ruskistuvat kunnolla mutta varo polttamasta niitä. Siirrä sipulit sauvasekoittimen astiaan.
  6. Käännä levy pois päältä ja laita lohisiivut pannuun kypsymään.
  7. Pilko tomaatti pienemmäksi, poista chilistä siemenet, kuori valkosipulinkynnet ja lisää tomaatti, chili ja valkosipuli astiaan.  Lisää ruokalusikallinen öljyä ja soseuta tasaiseksi paksuksi kastikkeeksi.
  8. Lohisiivut ovat varmaan tässä vaiheessa kypsiä ja murenevia. Sekoita ne lusikalla kastikkeeseen.

Tästä on näköjään tulossa kohta pelkkä reseptiblogi, kun en oikein jaksa kirjoitella mitään järkevämpää. Aina onnistuessani improvisoimaan hyvää ruokaa, tekee mieli dokumentoida, jotta sen muistaa jatkossakin.